Panelsamtal: Din (korta) resa mot Brand-BIM

Torsdag 25 november kl 14:00-15:00

Din (korta) resa mot Brand-BIM

- erfarenheter från ett förändringsarbete som ställer om branschen

När: 25/11 kl. 14:00 - 15:00
Var: Online
Vem: Symetri med gäster

Brandkonsulten står just nu inför ett paradigmskifte. Sedan lanseringen av Bimfire Tools har status quo utmanats och fler och fler brandkonsulter börjar leverera i BIM-projekt.

Men hur lyckas brandkonsulten med den resan? Under panelsamtalet Din (korta) resa mot Brand-BIM kommer ledande brandkonsulter berätta om hur de gjorde för att få sin organisation att börja brandprojektera. Martin Burrows från Symetri hälsar er välkomna och samtalet kommer ledas av Emil Björk på Veidekke och panelen består av Alexander Alniemi, Brandprojektering AB, Erik Almgren, Bengt Dahlgren, och Fredrik Hiort, Briab.

Under samtalet kommer panelen diskutera ämnen som:

  • nöjdare kunder med högre kvalitet i leveransen
  • mindre risk för fel i byggprocessen
  • större delaktighet i projektet
  • ökad, mätbar lönsamhet för brandkonsulten
  • samt nöjda medarbetare inom organisationen

Trots att brandingenjören är nyckelspelare när det gäller både säkerhet och hållbarhet i ett byggprojekt står vi fortfarande på sidlinjen. Vi spelar inte tillsammans med det övriga designteamet, är inte en del utav det. Snarare står vi på sidan av planen och ropar ut, ofta livsviktiga, instruktioner och hoppas att de på planen följer våra råd.

The Fire Safety Paradox, förklarad av Fredrik Hiort, senior partner och grundare, Briab.

Målet med panelsamtalet är att du som lyssnar ska få konkreta råd och verktyg att ta med dig till din egen organisation. Panelen kommer också kunna svara på dina frågor och funderingar.

Hur arbetar du med BIM?

Vi är nyfikna på att höra hur du arbetar med BIM inom brand. Vi har satt ihop ett kort formulär som du gärna får fylla i, det tar bara någon minut av din tid. Vi tackar på förhand och vi kommer att redovisa resultatet under vårt panelsamtal. Fyll i formulär här, tack!

Kurs: BIM-projektering av brandskydd

Vill du komma igång med BIM-projektering av brandskydd? På kursen lär du dig allt du behöver för att tryggt komma igång med Bimfire Tools och för att arbeta effektivt i 3D och BIM. Läs mer och anmäl dig här

Fyll i formuläret för att anmäla dig

Det är kostnadsfritt att delta och paneldiskussionen varar i cirka 60 minuter. Webbinariet kommer att spelas in och kunna ses i efterhand, så missa inte att anmäla dig även om du inte kan titta live den 25 november.

Martin Burrows
Martin Burrows
Affärsområdeschef AEC Sverige