Hvordan lykkes med implementering og bruk av BIM 360?

 

I denne BIM-timen har vi med oss BIM-koordinator i POB Entreprenør, Roger Feste, som vil dele sine erfaringer med bruk av BIM 360.

POB Entreprenør har i snart 30 år hatt fokus på næringsbygg innen alle kategorier, både i nybygg og rehabilitering. Etter tiår i bransjen følte de på et økt behov for å redusere typiske tidstyver i arbeidshverdagen, og så etter verktøy som lot dem samle all prosjektinformasjon på ett sted. I 2020 gikk de over til å bruke BIM 360 i alle sine prosjekter, og på under ett år har det innebåret nærmere 100 byggeprosjekter.

For POB har det vært helt avgjørende å ha en leverandør som lar dem være med på å utforme programvaren, slik at nye problemstillinger løses med kontinuerlig utvikling av verktøyet. Gjennom et godt samarbeid med både Autodesk og Symetri har flere av funksjonalitetene i BIM 360 kommet på plass, takket være den tette dialogen.

Å få gjennomslag for nye verktøy og løsninger i bedriften er ikke alltids gjort på 1-2-3. Roger Feste og Hege Paulsen har vært fanebærere internt i organisasjonen sin, og har med det plukket opp flere gode tips og triks til hvordan du kan få med deg beslutningstakerne i din bedrift på veien.

En smakebit på hva du vil lære i webinaret:

  • Hvordan oppnå suksess med BIM 360, og hva krever det av deg?
  • Forankring internt: Hvordan engasjere og få med deg teamet og beslutningstakere i overgangen til nye verktøy?
  • Veien frem mot en god arbeidsflyt i prosjektene
  • Bruk av rapportering: Tverrfaglig tilgang og innsyn i data og rapporter – gjennom transparent rapportering på aktivitet i systemene, kan man enkelt være oppdatert på de siste endringene fra alle som er involvert i prosjektet